KYK kredisi nasıl iptal edilir? Taksitle ödeme sistemi! Kredi bursa çevrilir mi?

KYK kredisi nasıl iptal edilir? Taksitle ödeme sistemi! Kredi bursa çevrilir mi?
 Yazar / Öğretmen MEB
Üniversite sınavını kazanan ve herhangi bir programa yerleştirilen öğrenciler KYK yurt başvurularını tamamlıyor. Peki ya KYK burs başvuruları? Burs başvurusunda bulunacakları ilgilendiren işte bazı detaylar

Maddi olarak geçinmekte zorluk çekenler, ailesine yük olmak istemeyenler devletin sunduğu geri ödemesiz burs desteğine başvuruda bulunuyor. Ancak aynı zamanda aslında burs başvurusu ile birlikte kredi başvurusunda da bulunmuş oluyor.

Şartları karşılamayan adaylar burs başvurusu çıkmadığında devletten kredi alabiliyor. Elbette ki bu kredinin geri ödemesi de mezun olduktan sonra yapılması isteniyor. KYK kredisi alan bir öğrenci isterse 4 yıl boyunca bu krediyi almak zorunda değil.

Kredi Başvurusu İptal Ettirilir mi?

İstediği herhangi bir zamanda e-devlet sistemi üzerinden kredi başvurusunu iptal ettirerek sadece kullandığı miktarı geri ödeyebilecek. Üstelik kredi borcu öğrenim süresi bittikten 2 yıl sonra ödenmeye başlanacak. Kredi alınan miktar kadar aylık taksitler halinde geri ödenebilecek.

KYK burs başvurusunda bulunan bir kişiye eğer burs yerine kredi çıkarsa sistemde kredi çıktığı gözükse dahi almak istemezse taahhütnameyi onaylamadığı için başvurusu kabul edilmemiş olacaktır.

KYK burs ödemesini alan bir öğrenci derslerde başarısız olduğu için bursu kesildikten sonra ne yapacak? Böyle bir öğrenci bursu kesildikten sonra derslerden yeniden başarılı olsa burs kaydı yenilenmez.

Ancak KYK kredisi alan bir öğrenci burs başvurusu yapabilir. Onun için Genel Müdürlüğe dilekçe vermek gerekecektir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Öğretmen MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.