2024 KPSS DHBT sınavı hangi gün uygulanacak? Sınavda yasaklı saatler

2024 KPSS DHBT sınavı hangi gün uygulanacak? Sınavda yasaklı saatler
 Yazar / Öğretmen MEB
2024 DHBT sınavı 22 Eylül tarihinde uygulanacak. Uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken işte o önemli sureler

Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak isteyenlerin KPSS'ye katılım sağladıktan sonra öğrenim düzeyi üzerinden DHBT sınavına katılması gerekiyor. Bu sebeple bu yıl için düzenlenecek olan DHBT sınavı 22 Eylül tarihinde uygulanacak. Sınav için başvurular 9 ve 15 Ağustos tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru ekranını kaçıranlar 22 Ağustos saat 23.59'a kadar geç başvuru ekranını kullanarak başvuruda bulunabilecek.

2024 DHBT sınavı 22 Eylül Pazar günü saat 10.15'te uygulanacak sınavda adaylara 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika süre verilecek. Adayların sınav binasına kabul edilmesi ve sınava girebilmesi için sınav günü saat 10.00'da sınav yerinde bulunması gerekecek. Aksi takdirde sınavına alınmayacak.

DHBT 1 ve DHBT 2 sınavı toplam 40 soru şeklinde yöneltilecek. 10.15'te başlayacak olan sınav 11.15'te sona erecek.

Sınav başladıktan sonra ÖSYM'nin almış olduğu karar gereğince ilk 15 dakika ile sınavın son 15 dakikası adaylar sınav salonundan çıkamayacak. Herhangi bir ihtiyaç için dahi olsa sınav salonundan çıkmaları sınavın geçersiz olmasına sebep olabilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Öğretmen MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.