Açlık ve yoksulluk sınırı güncelkendi, işte yeni rakamlar

Açlık ve yoksulluk sınırı güncelkendi, işte yeni rakamlar
Ülkemizde dört kişilik bir ailenin bir ayda gerekli olan yaşam maliyetlerinin belirlendiği açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. İşte detaylar...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırma sonucu yoksulluk ve açlık sınırı güncellendi.

Dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketilmesi gereken gıda ile beslenmenin yanı sıra diğer ihtiyaçların yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken harcamaları dikkate alarak hesapladığı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının temmuz ayına ilişkin verilerini yayımladı.

Söz konusu araştırmaya göre açlık sınırı temmuzda önceki aya göre 202 lira daha artarak 20 bin 776 liraya yükselirken, yoksulluk sınırı da 885 lira artarak 62 bin 302 lira oldu. Yılın ilk yedi aylık döneminde ise açlık sınırı 4 bin 293 lira, yoksulluk sınırı ise yüzde 15 bin 465 lira arttı.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABAER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.