2024 YKS ek yerleştirme kılavuzu: YKS ek yerleştirme başvurusu nereden yapılacak?

2024 YKS ek yerleştirme kılavuzu: YKS ek yerleştirme başvurusu nereden yapılacak?
Üniversite kayıt işlemleri 2 Eylül günü sona erdi. Sırada ek yerleştirme ile tercihleri alınacak adaylar bulunuyor. Peki bu adaylar ek yerleştirme başvurusunu nasıl yapacak? İşte ayrıntılar

İlk yerleştirme döneminde açıkta kalan öğrencilerin uzun süredir beklediği müjdeli haber sonunda geldi. ÖSYM Başkanlığı 5 Eylül Perşembe günü resmi sitesi üzerinden ek yerleştirme tercihlerinin alınmaya başlandığını duyurdu. Peki başvurular nereden yapılacak?

Ek yerleştirme döneminden faydalanmak isteyen öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme tercihlerini 6 Eylül tarihi itibariyle başlatacak.

Bugün başlayan ek yerleştirme tercih işlemleri 11 Eylül tarihinde sona erecek. Adayların belirtilen tarihlerde tercihte bulunabilmeleri için yine online platform üzerinden sistemi kullanması yetecek.

ÖSYM Ek Yerleştirme Başvurusu Nasıl Yapılacak?

YKS ek yerleştirme tercih başvurusu ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. Site içerisinde yer alan ilgili alana T.C kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapacak olan adaylar 6 Eylül saat 14.30 itibariyle tercihte bulunabilecek. Bugün öğleden sonra başlayacak ek yerleştirme tercih başvurusu 11 Eylül saat 23.59'da sona erecek.

YKS ek yerleştirme sürecinde ÖSYM kılavuz üzerinden başvuruları kabul edecek. Adayların konuyla ilgili ön bilgi edinmeleri için paylaşılan kılavuz ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden görüntülemeye açıldı. Kılavuzu incelemek isteyenler aşağıda yer alan linke tıklayabilir

2024 YKS Ek Yerleştirme Kılavuzu

Ek yerleştirme işlemleri ÖSYM'nin paylaştığı kılavuzda yer verdiği kurallar doğrultusunda gerçekleştirilecek aksi bir durumda şartları taşımayan adayların başvuruları da kabul edilmeyecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.