Portakalın o kısmını yiyor musunuz? Soyarken ayıklıyor musunuz? Bakın neye faydası varmış!
Portakalın kabuğu ile meyvesi arasında bulunan beyaz kısım diyet lifi açısından zengindir ve sindirim sistemine fayda sağlar.
Portakal kabuğu ile meyvesi arasında yer alan bu lifler bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığın önlenmesine yardımcı oluyor.
Söz konusu portakalın beyaz kısmı pektin adı verilen bir tür lif içerir. Pektin bağırsak sağlığını destekleyerek sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık riskini azaltır.
Portakalın beyaz kısmını tüketmek bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini alımını artırır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlar. Bu nedenle portakalı tüketirken beyaz kısmını da yemeye özen göstermek faydalı olacaktır.
Öte yandan portakalın beyaz kısmının kabızlığı tamamen ortadan kaldıracağı veya kilo vermeyi doğrudan sağlayacağına dair bilimsel bir kanıt yok. Sağlıklı bir sindirim sistemi ve ideal kilo yönetimi için dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite önemlidir.
Öğretmen MEB / ÖZEL HABER
Kaynak:Haber Merkezi
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.