2024 BESYO parkur sınavı ne zaman yapılacak?

2024 BESYO parkur sınavı ne zaman yapılacak?
2024 BESYO parkur sınavının yapılacağı tarih merak konusu. İşte ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre parkur sınavı ve tarihi.

YÖK Başkanlığı tarafından alınan karara göre özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara yine Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen üniversitelerde aynı gün özel yetenek sınavı yapılacak. 2024 BESYO parkur sınavları da merak konusu. Tarih belli oldu mu?

Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan ÖZYES döneminden sonra çeşitli üniversitelerde BESYO eğitimi almak isteyenler sınav tarihini araştırıyor.

BESYO parkur sınavları ne zaman yapılacak?

2024 yılındaki gelişmelerden biri de BESYO sınavlarının merkezi sınav sistemine bağlanmış olmasıydı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu sistemle adaylar ÖSYM'nin belirlediği tarihte ve parkurda sınava girecek.

Henüz net tarih açıklanmadı

ÖSYM tarafın resmi tarih açıklanmadı. Söz konusu tarihin bu hafta içi veya Ağustos'un ilk haftası açıklanacağı bekleniyor. Sonrasında ise sınav tarihleri belirlenecek.

Özel yetenek sınavı olarak bilinen ÖZYES ile öğrenci alınacak. Buna karşılık çeşitli akademik birimlerde mevcut olan;

  • Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
  • Antrönörlük Eğitimi
  • Spor Yöneticiliği
  • Engellilerde Beden Eğitim ve Spor Eğitimi
  • Beden Eğitimi ve Spor, Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği programlarında da uygulanmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.