HER YANLIŞA GÖNÜLLÜ FİGÜRAN OLANDAN HİÇBİR ZAMAN BAŞROL OYUNCUSU OLMAZ!

HER YANLIŞA GÖNÜLLÜ FİGÜRAN OLANDAN HİÇBİR ZAMAN BAŞROL OYUNCUSU OLMAZ!
Eğitim Mülahazaları HER YANLIŞA GÖNÜLLÜ FİGÜRAN OLANDAN HİÇBİR ZAMAN BAŞROL OYUNCUSU OLMAZ!

Yaşamınızı şekillendiren ve sizin "karakter" tanımınızı oluşturan cümleler, olaylar karşısında takındığınız tavırlar ve verdiğiniz tepkilerle oluşur.

Karşılaştığınız yanlış bir olay karşısında zihninizde kurduğunuz cümleler ile yanlışa sebep olan muhataplarınıza kurduğunuz cümleler aynı doğrultuda çıkıyorsa orada senkronize bir yol vardır ve sizi doğal liderliğe, tanımlanmamış başrollere taşır.

Günümüzün problemi, zihinde kurulan cümlelerin söze dökülürken, kamuoyuna açıklanırken "makamsal kaygılarla" farklı  istikamette cümlelere dönüşmesidir. Başrol kaparım umuduyla inanmadığı cümleleri tiyatrovari bir ezberle mecmuaya yazar gibi sosyal medyaya yazan bir yönetici profili oluşmuştur.Bu profil  kendi kapalı alanında ise "tam tersi cümleler ile kahramanlık naraları atarak eleştirel bir dilin içindedir. 

Eğitim kurumları yönetimi  adına sıkıntı işte burada başlıyor.Sufle verilmeden tek kelime konuşamayan, makam yetkisi olmasına rağmen karar yetkisi hiç olmayan bu yekûnun makamlar adına rol biçerken figüranlıklarını unutup kendilerini -hiçbir zaman gerçekleşmeyecek- başrol oyuncusu sanmalarıdır.

Kurum yönetimlerinde  bu "figüranlar" maalesef sahada çoğunluğu oluşturmaktadır.Hâl böyle olunca eğitimde nicelik, niteliğin çok önüne geçmiştir.
BUGÜN SORGULAMAMIZ GEREKEN BU YEKŪNA NASIL ULAŞTIĞIMIZDIR.CEVABINIZI DUYABILİR MİYİM?
BUGÜN SORGULAMAMIZ GEREKEN, BU YEKÛNA NASIL ULAŞTIĞIMIZDIR.

Ayhan KORKMAZ

Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.