6 Yaşındaki Çocuğun Evlendirilmesi: ''Öğretmen bu çocuğun okula gelmemesini hiç mi merak etmedi?''

6 Yaşındaki Çocuğun Evlendirilmesi: ''Öğretmen bu çocuğun okula gelmemesini hiç mi merak etmedi?''
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Açıklamalarında 6 yaşındaki gelin olayına değinen Zengin, o kadar suçlu var ki dedi ve öğretmeni de suçladı. İşte Özlem Zengin’in o açıklaması:

 AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova’nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.  Açıklamalarında 6 yaşındaki gelin olayına değinen Zengin, o kadar suçlu var ki dedi ve öğretmeni de suçladı. İşte Özlem Zengin’in o açıklaması:
6 yaşındaki çocuk gelin skandalıyla ilgili Kılıçdarığlu’nun açıklamaları hakkında da konuşan Zengin, “Yaptığımız tüm konuşmalarda bu iğrenç bir şey, istismarı kabul etmek asla mümkün değil, araştırma komisyonu kuralım dedik. Yapmamız gereken neyse onu hemen yapalım dedik.

Araştırma Komisyonu önerisini haftaya Meclis’e sunacağız. Amaç ne olmalı burada. Çocuğun yararı… Bir defa bu konuda iddianameyi okuduktan sonra kızımızın avukatıyla da görüşme yaptım. Önce boşanma gerçekleşiyor. Kızımız koruma altında. 2 yıl önce talepleri reddedilmiş. HSYK bununla ilgili de soruşturma başlattı. Bu dosyayı gazeteciler iddianameden öğrendi. İddianame nedir, mahkeme bu konunun görüşülmesine karar vermiş demektir. Ben bir avukatım, bu işlerin nasıl yürütüldüğünü biliyorum. Bu konu şu anda Türkiye’deki en önemli davalardan bir tanesi. Emine Erdoğan bir tweet attı, önemli bir tweetti. Kimden gelirse gelsin, cemaat de olabilir, her kim olursa olsun hukukun gerektiği yapılmalı.

İçine baktığınız zaman o kadar çok suçlu var ki. Öğretmen bu çocuğun okula gelmemesini hiç mi merak etmedi, arkadaşları hiç mi fark etmedi. Evlilik yaşı 18’dir.Şu an aile izniyle 17. 16 yaşında evlenen yok mu, maalesef var. Daha evvel 15’ti. AK Parti’yle beraber biz 1 yaş yukarı yükselttik. Bunu hiç kimse fark etmiyor mu? Biz AK Parti olarak medeni hukukta neyse, bir çocuğun 18 yaşını bitirdikten sonra kendi kararıyla evlenmesi. Benim tercihim 18 bitsin. Kimse aile izniyle evlenmesin. Bu ülkede bu kurallar geçerli.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.