Öğrenciler 1 Temmuz’a dikkat! 81 ilde MEB jesti! 2.sınıftan itibaren ücretsiz oldu…

Öğrenciler 1 Temmuz’a dikkat! 81 ilde MEB jesti! 2.sınıftan itibaren ücretsiz oldu…
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararı ile bu yaz öğrenciler yaz okulu uygulamasından ücretsiz olarak faydalanabilecek. 1 Temmuz itibariyle açılacak olan yaz okullarında öğrencileri neler bekliyor? İşte detaylar

Yaz boyunca öğrencinin keyifli aktivitelerle tatil dönemini verimli geçirmesini sağlamak için yeni bir karar alındı. Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda ilk kez 81 ilde yaz okullarından açılmasına izin verildi. Bu sayede 2. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar tüm kademelerde öğrencilerin ücretsiz yaz okullarında eğitim alması mümkün hale getirildi.

Dezavantajlı bölgede yaşayan çocukların durumu değerlendirildi. Bakanlık ilk kez bu yıla özel yaz ayının aktivite ile geçmesini sağlamak için bir uygulama başlatmaya karar verdi. Bu uygulama kapsamında yaz okulunda spor, müzik, bilişim ve görsel sanatlar alanında çeşitli etkinliklere katılabilecek olan öğrenciler istediklerinde akademik derslere yönelik kursları da tercih edebilecek.

Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar il ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen özel merkezler öğrenciler için hazır hale getiriliyor. Bu yıl ilk kez kurslara katılacak olan öğrencilerden ücret alınmayacak. 1 Temmuz tarihinde başlayacak olan yaz dönemi kursları 29 Ağustos tarihinde sona erecek.

DYK Kursları Ne Zaman Başlayacak?

Devlet destekleme ve yetiştirme kursları ise 2 Eylül itibariyle başlayacak. Yaz dönemi boyunca ortaokul 8. sınıf ile lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerine akademik derslere yönelik destekleme kursları da verilecek.

Öğretmenler yaz dönemi boyunca bir dersten haftada 6 saat kurs açabilecek. Yaz okulları ders başlangıcı saatleri 13.30'da başlayıp haftanın 5 günü devam edecek. Her bir ders günlük 2 saatten fazla olmayacak. Kursların süresi ise 4 haftadan az ya da 8 haftadan fazla olamayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.