Kiraya Yüzde 25 Zam Kalktı Mı? Kiraya Yüzde 25 Zam Sınırı Ne Zaman Başladı?

Kiraya Yüzde 25 Zam Kalktı Mı? Kiraya Yüzde 25 Zam Sınırı Ne Zaman Başladı?
Kiraya yüzde 25 zam kalktı mı? Uzatılacak mı? Kiraya yüzde 25 zam sınırı ne zaman başladı? Konutlar için uygulanmaya devam mı edilecek? Dükkanlar için uygulanacak mı?

Yüksek enflasyon rakamları ve ev sahiplerinin acımasız kira zamları dolayısı ile gündeme gelen kiraya yüzde 25 zam sınırı ne zaman başladı? 11 Haziran 2022 tarihi itibari ile kiraya yüzde 25 zam sınırı getirildi. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalardan sonra ise kiraya yüzde 25 zam kalktı mı?

Kiraya Yüzde 25 Zam Kalktı Mı?

Kiraya yüzde 25 zam sınırı henüz kaldırılmadı. Ancak Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamaya göre artık bu uygulamaya gerek olmadığı düşünülüyor. Ve uygulamanın 2 Temmuz 2024 Salı günü itibari ile yürürlükten kaldırılması bekleniyor.

Kiraya yüzde 25 zam sınırının kaldırılması demek, kira sözleşmelerine o an itibari ile müdahale edilerek zam yapılacağı anlamına gelmeyecek. Sözleşme tarihinin bitiş tarihi itibari ile o ayın enflasyon rakamları baz alınarak, yapılacak olan yeni yıllık kira zammı belirlenecek.

Sadece konut kiralarına yönelik yapılan bu uygulama dükkan kiralarında geçerli olmadığı için, dükkan kiralarına yönelik herhangi bir yeni düzenleme söz konusu olmayacak. Kiracılar, yüzde 25 zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. Ancak böyle bir durumun söz konusu olacağına dair herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Öğretmen MEB -Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.