Bakanlıktan yeni adım! Kadınlara ve gençlere ilave prim desteği verilecek!

Bakanlıktan yeni adım! Kadınlara ve gençlere ilave prim desteği verilecek!
 Yazar / Öğretmen MEB
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırım ve teşvik politikası altında kadınlara ve gençlere sigorta prim desteği verilecek. İşte ayrıntılar

Yatırımda devlet yardımları hakkında kararın uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapıldı. Yapılan bu değişiklik resmi gazetede paylaşıldı. Yatırımcı kadın ya da genç istihdamına yönelik ilave sigorta primi işveren hissesi desteğinin verilmesine karar verildi.

Bu destekten faydalanmak isteyenlerin 2021 yılı Haziran ayından sonraki müracaatlara dikkate alınacak ve bu müracaatlara yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında uygulama yapılacak.

Destekten faydalanmak isteyen yatırımcının yatırım teşvik belgesinde kayıtlı olarak yer alan sigorta primi işveren hissesi desteği uygulamasının bittiği dönemi takip eden 3 aylık süre içinde SGK'ya başvurması gerekecek.

Verilecek olan destek tutarı yatırımcının faydalanmış olduğu sigorta primi, işveren hissesi desteği tutarı da dahil olacak şekilde teşvik belgesinde kayıtlı azami destek tutarını aşamayacak.

Destekten faydalanmak isteyenlerin bazı bilgileri SGK'dan alınarak bakanlığa ayda bir olacak şekilde bildirilecek. İşte o istenen bilgiler:

  • Destekten faydalanacak yatırımcıya ilişkin firma ismi

  • Teşvik belgesi sayısı

  • İstihdam sayısı

  • Vergi dairesi ve numarası

  • İşyeri sicil numarası

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.