Ayçiçek Yağına Zam Gelecek Mi? Zam Ne Zaman Bekleniyor?

Ayçiçek Yağına Zam Gelecek Mi? Zam Ne Zaman Bekleniyor?
Ayçiçek yağına zam gelecek mi? Beklenen zammın nedenleri nelerdir? Ne zaman zam gelmesi bekleniyor? Gelecek olan zam miktarı ne kadar? Şu anda ayçiçek yağı fiyatları kaç TL?

Vatandaş, temel ihtiyaç maddeleri arasında yer alan ayçiçek yağına zam gelecek mi sorusunun yanıtlarını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda una, şekere zam yapılacağı belirtilmiş ve vatandaş evine şeker ve un stoğu yapmıştıç Sonrasında benzer durum ayçiçek yağı için söz konusu oldu. Ancak o dönem ayçiçek yağına beklenen zam gelmedi ve fiyatlar, stoklar tükendiğinde hala aynıydı. Şimdi ise ayçiçek yağına beklenen zam haberi paylaşıldı. Etiketlere önümüzdeki hafta yansıyacak!

Ayçiçek Yağına Zam Gelecek Mi?

Hava sıcaklıklarının iyiden iyiye giderek artması, Hindistan ve Avrupa'dan ayçiçek yağı talebinin artması, Ukrayna'da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi... gibi nedenler dolayısı ile ham yağ fiyatları %20'nin üzerinde değer kazandı. Ham ayçiçek yağı fiyatı 870 Dolar iken 1030 Dolar seviyelerine yükseldi.

Elde edilen bilgilere göre uluslararası alanda fiyatların bu derece yükselmesi, iç pazarda da fiyat artışlarının gündeme gelmesine neden olacak. Ve en geç Temmuz ayının ilk haftası içerisinde ayçiçek yağı fiyatlarına %10 oranında zam yapılması bekleniyor.

Zincir marketlerin pek çoğu, kendi markası ile ayçiçek yağı üretimi gerçekleştiriyor. Ve bu yağların 5 litre fiyatları 195 TL seviyesinde bulunuyor. Markalı ayçiçek yağları ise 250 - 280 TL aralığında fiyatlarla satılıyor. Beklenen zamlarla birlikte 200 TL'nin altında 5 litrelik ayçiçek yağı bulunamayacak.

Öğretmen MEB - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.