2024 Ağustos ayı aile ve çocuk yardımı ödeneği

2024 Ağustos ayı aile ve çocuk yardımı ödeneği
 Yazar / Öğretmen MEB
657 sayılı devlet kanunu kapsamında evli bulunan devlet memurunun eşlerine ve çocuklarına yapılan ödemenin yeni tutarı ne oldu? 2024 Ağustos ayı aile ve çocuk yardım ödeneği

Ailenin hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen ve 4 farklı gelir dilimi üzerinden hesaplanan aile yardımı ödeneği ne kadar oldu?

Güncellenen katsayı rakamları üzerinden hesaplama yapıldığında 1 Temmuz tarihinde geçerliliğini korumaya başlayan ve 31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak olan aile ve çocuk yardımı destek tutarı belli oldu.

Gelir vergisinden istisna edilecek aylık çocuk yardımı tutarı 0-6 yaş grubu için 453,90 TL. 6 yaş ve üzeri için 226,295 TL oldu.

Memura aile yardımı ödeneği kapsamında 2273 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucunda elde edilen rakam 2024 yılında Ağustos ayı itibariyle ödemeye devam ediyor. Yapılan matematiksel hesaplamaya göre Ağustos ayında aile yardımı ödemeyi 2.063,42 TL olarak ödeniyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.