2024 LGS yerleştirme sonuçları hangi gün açıklanacak? LGS yerleştirme sonucu sorgulama ekranı

2024 LGS yerleştirme sonuçları hangi gün açıklanacak? LGS yerleştirme sonucu sorgulama ekranı
Lise öğrenimine başlamak için LGS sınavına giren 8. sınıf öğrencileri için yerleştirme dönemi devam ediyor. Peki sonuçlar hangi gün belli olacak? 2024 LGS yerleştirme sonuç sorgulama ekranı haberimizde

2024 LGS tercih başvuruları 28 Haziran tarihinde başladı. 16 Temmuz tarihinde sona erecek nakil işlemleri ile boş kalan kontenjanların ilanı doğrultusunda yerleştirme işlemleri Ağustos sonuna kadar tamamlanmış olacak.

9 Eylül 2024 tarihi itibariyle 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayacak bu süreçte Eylül ayı öncesi hangi lisede eğitim göreceğini net olarak öğrenmek isteyenler sorgulamaya başladı.

LGS Yerleştirme Sonuçları Bu yıl Hangi Gün Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan kılavuzda yerleştirme sonuçları için 22 Temmuz tarihi dikkat çekti. 28 Haziran tarihinde başlayan başvurular sonlandıktan sonra sonuçlar 22 Temmuz tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ilan edildiğinde öğrenciler T.C kimlik numarası ve doğum tarihi ile sistem üzerinden sorgulama yapabilecek.

LGS 2024 sonuç belgesine ulaşmak, çıktı almak ve sorgulama yapmak için www.meb.gov.tr adresini ziyaret etmek yetecek. Bakanlık ayrı bir ek belge göndermeyecek. Yerleştirme sonuçları ilan edildikten sonra 2577 sayılı kanun kapsamında önemli bir konu daha yer alıyor. Sonuçlara 10 günlük dava açma süreci bulunuyor.

Sonuçlar ilan edildiği tarihi izleyen günden itibaren başlayacak olan bu dönem sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları ile işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemiyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.