2024 KPSS’ye girecekler dikkat! 2022 KPSS Önlisans Puanları Siliniyor!

2024 KPSS’ye girecekler dikkat! 2022 KPSS Önlisans Puanları Siliniyor!
2024 KPSS önlisans sınavına kimler girebilir? Sınava girecek olan adayların bilmesi gereken puan detayı haberimizde

Bu yıl 1 Eylül tarihinde uygulanacak olan KPSS önlisans sınavı öncesinde başvuru kılavuzu yayınlandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan bu paylaşımda bazı detaylar açığa çıktı. 2024 KPSS önlisans sınavı ön lisans programlarından mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi devam ederken mezun olabilecek durumda olanlar için aktif hale getiriliyor.

Bu sebeple sınava girmeye uygun olan kişilerin kaçırmaması gereken bir başka detay daha yer alıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının B grubu kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir sınav puanına sahip olması gerekiyor.

Önlisans Sınav Puanları Kaç Yıl Geçerli Oluyor?

2022 yılında yapılan KPSS sınavının geçerlilik süresi 2024 yılında yapılacak sınav sonuçlarının açıklandığı anda sona eriyor. Bu sebeple B grubu kadrolarını atanmak üzere tercih yapmak isteyen adayların bu sınava mutlaka girmeleri gerekiyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 2 yıl boyunca geçerliliğini koruyor. Yeni bir sınavın yapılmaması durumunda ise sınav sonuçları bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerliliğini korumaya devam ediyor.

Bu sebeple 2022 KPSS'ye giren adaylar 2024 önlisans KPSS'ye girdiklerinde 2 yıl önceki puanları silinmiş oluyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.