2024 DHBT başvurusu son dakika! Ağustos’ta…

2024 DHBT başvurusu son dakika! Ağustos’ta…
2024 DHBT sınav başvurusu hangi gün alınacak? Sınav ücreti ödemek için ÖSYM'nin son gün çağrısı

2024 yılında DHBT sınavına girecek olan adaylar için sınav başvuru tarihleri araştırılmaya başlandı. Bu yıl 22 Eylül tarihinde uygulanacak sınav için başvurular Ağustos ayında açılacak. Sınav başvuru ücretini ödedikten sonra ancak sınava katılım sağlanacak.

2024 DHBT sınav başvurusu 9-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecektir. Sınava gireceklerin ödeme yapabilmek için son günü 16 Ağustos olarak belirlendi. Adaylar sınava girerken KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT sınavını seçmek zorunda olacak. Eğer ön lisans KPSS'ye girilmişse ön lisans düzeyinde DHBT'ye başvuruda bulunabilecek.

2024 DHBT Sınav Ücreti Ne Kadar Oldu?

DHBT sınavı 60 dakika sürecek ve adaylar 10.15'te sınav merkezlerinde sınava alınacak. DHBT sınav ücreti bu yıl 350 TL oldu. Herhangi bir mazeretten dolayı geç başvuru yapmak zorunda kalanlar bu ücreti %50 artırımlı olarak ödeme zorunda kalacak.

DHBT sınavına girebilmek için öncelikle 1 Eylül'de ön lisans sınavına girilecek. 120 soruluk sınav tamamlandıktan sonra 22 Eylül'de bu kez iki farklı oturumdan oluşacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sınavına girilecek. Sınav giriş belgeleri sınav gününden 10 gün önce ais.osym.gov.tr adresinden görüntülenebilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.