2024 aday öğretmen E-Sınav görevi alabilir mi? E-Sınav görevli ücretleri yattı mı?

2024 aday öğretmen E-Sınav görevi alabilir mi? E-Sınav görevli ücretleri yattı mı?
 Yazar / Öğretmen MEB
Aday öğretmenlikten çıkamayanlar e-sınav görevi alabilir mi ya da bakanlık tarafından uygulanan merkezi sınavlarda görev alma hakkını kullanabilir mi?

Aday öğretmen olanlar henüz kadrolu öğretmenliğe geçmeyenlerde e-sınav görevi alabiliyor. Hatta bakanlık tarafından düzenlenen merkezi sınavlarda da görev talebi açıldığı anda başvuruda bulunabiliyor ancak aday öğretmenin burada dikkat etmesi gereken önemli bir konu bulunuyor.

Sınav görevi alan bir eğiticinin sınav saatinden bir saat önce sınav merkezinde bulunması gerekiyor. Sisteme belirtilen saatte görev verildiğini beyan edilmesi gerekiyor. 5 dakikalık bir gecikme dahi tam bir yıllık sınava girmeme cezasına sebep olabiliyor.

Peki ya görevli ücretleri?

Geçtiğimiz ay e-sınav uygulamasında gözetmenlik yapan öğretmenlerin ödemeleri yatırıldı mı? konuyla ilgili bekleme süreci devam ediyor. Normal şartlarda bu ayın 20'sinden sonra ödemelerin başlaması gerekiyor ancak 16 Ağustos itibariyle sistemde veri girişi kapandı ibaresi yer alıyor. E-sınav gözetmen ücretlerinin ay sonuna kadar yatırılması bekleniyor.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:memurlar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.