2024-2025 ücretli öğretmen maaşları belli oldu

2024-2025 ücretli öğretmen maaşları belli oldu
Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala ücretli öğretmen maaşları belli oldu. İşte merak edilen ücretli öğretmen maaşları...

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan ücretli öğretmenler güncellenen maaş tutarını merak ediyor. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen açığını kapatmak için ücretli öğretmenlere ihtiyaç duyuluyor.

Ders açığını kapatan ücretli öğretmenlerin maaşı ders saatine göre değişiklik gösterecek. Haftalık ders saati ne kadar fazlaysa ücretli öğretmen maaşları da buna bağlı artacak.

Yeni eğitim öğretim döneminde ek ders ücretleri saatlik 105 TL üzerinden değerlendirilecek. Buna göre 20 saat ders veren öğretmenin maaşı 13.250 TL olurken 40 saat ek ders veren ücretli öğretmen maaşı 24.750 TL olacak.

2024 yılında güncellenen maaş verileri bu şekilde hesaplanmıştır. Ders saati, ek ders ücreti gibi durumlar maaşlarda değişikliğe sebep olur. Ayrıca yapılan kesinti uygulamalarıyla da ücretli öğretmen maaşları tekrar güncellenebilir.

En düşük ve en yüksek ücretli öğretmen maaşları

Ders saatleri ücretli öğretmen maaşlarına doğrudan etki eder. Bir haftada 20 saat derse giren öğretmen maaşı ortalama 13.250 TL ile en düşük maaş kategorisinde yer alıyor.

Haftada 40 saat ek ders veren ücretli öğretmenlerin maaşı çok daha yüksek. Ortalam 25.750 TL olarak hesaplanan tutar en yüksek maaş olarak belirleniyor. Haftalık ders saati ve vergi kesintileri maaşlarda dalgalanmalara sebep olabilir.