2024 sözlü mülakata başvuracaklar dikkat! O işlem elektronik kura ile yapılacak!

2024 sözlü mülakata başvuracaklar dikkat! O işlem elektronik kura ile yapılacak!
2024 yılı mülakat uygulamaları güncellendi. Yakın zamanda paylaşılması beklenen yeni Öğretmen Meslek Kanunu'nun gölgesinde bu yıl uygulanacak öğretmen mülakatları için kritik kararlar alındı. İşte bu süreçte her adayın dikkat etmesi gerekenler

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte öğretmenlerin akademi eğitimini nasıl alacağı belli olacak. İddia edilene göre Öğretmen Meslek Kanunu ile birlikte netleşecek Milli Eğitim akademisinin ardından mülakatlar tamamen kalkacak. Öğretmen adayı sadece akademiye giderek başarı gösterdiği anda atanabilecek.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmayan fakat güncellenen yeni mülakatın detayları da paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez yenilenmiş haliyle uygulanacak sözleşmeli öğretmen mülakatları ile ilgili sözlü sınav rehberi yayınlandı. 652 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli öğretmenlik mülakatları için kontenjan sayısının 3 katı kadar aday sınav merkezlerinde sözlü sınava tabi tutulacak. Bu yıl ilk kez sözlü sınav soruları elektronik kura ile belirlenecek.

2024 Sözlü Sınav Uygulama Rehberi

Sınav sırasında tüm süreç kamera kaydına alınacak. Adayın ismi veya T.C kimlik numarası salona girmeden önce öğrenilemeyecek. Adaylar başvuru numarası ile değerlendirilecek. 45 dakika boyunca sürecek sözlü sınavın şeffaf bir ortamda ve güvenilir şekilde yürütülmesine dikkat edilecek.

Sınav tamamlandıktan sonra soru ve cevap kağıdına kişi kendi el yazısıyla süreci yazarak imza atacak. Ardından komisyona teslim edecek. Komisyon tarafından tutanak altına alınacak. Adayın sözlü sınav puanı salondan çıkmadan önce belli olacak ve komisyon üyeleri tarafından sonuç ekranına kaydedilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.