2024 YKS sınav görevli ücretleri ne kadar oldu? Gözetmen, salon başkanı, bina sorumlusu ne kadar ödeme alacak?

2024 YKS sınav görevli ücretleri ne kadar oldu? Gözetmen, salon başkanı, bina sorumlusu ne kadar ödeme alacak?
2024 YKS sınavına geri sayım başladı. Adaylarını hazırlıkları devam ederken YKS'de görev alacak öğretmenler için ödenecek ücretler belli oldu. YKS'de sorumlu olan gözetmen, salon başkanı ve bina sorumlusu ne kadar ödeme alacak? İşte detaylar

ÖSYM'nin hazırladığı sınav takvimine göre bu yıl YKS sınavı 8 Haziran Cumartesi günü başlayıp 9 Haziran Pazar günü sona erecek. TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 farklı oturumdan oluşacak. Sınav boyunca öğrencilerin başında bulunacak gözetmenler huzuru ve güvenliği sağlayacak.

2024 yılı YKS sınavı görevli ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Her oturum için ayrı ayrı ödenecek ücretler ne kadar oldu?

YÖK'ün paylaştığı verilere göre ÖSYM tarafından düzenlenecek YKS sınavı Türkiye'de yaklaşık 300 farklı sınav merkezinde uygulanacak. 4 milyona yakın adayın katılacağı sınavda yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluk için salon başkanı, sınav gözetmeni ve bina sorumlusu hazırda olacak.

MEB'in paylaştığı sınav görevli ücretleri aşağıdaki listeden incelenebilir:

  • 2024 YKS sınavı gözetmen ücreti: 1.025 TL

  • 2024 YKS sınavı salon başkanı ücreti 1.057 TL

  • 2024 YKS sınavı bina sınav sorumlusu ücreti 1.922 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.