2024-2025 eğitim öğretim yılı okullardaki yasaklar listesi

2024-2025 eğitim öğretim yılı okullardaki yasaklar listesi
 Yazar / Öğretmen MEB
Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı genelge ile kesinleşen 2024-2025 eğitim öğretim yılında geçerli olacak işte o okul yasakları

Bakanlık bu konuda oldukça kararlı. Aldığı radikal uygulamaları hayata geçirebilmek için hem öğrencilerin, öğretmenlerin hem de velilerin bu yasaklara uymasını istiyor. Öncelikli olarak diğer yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez deneme sınavı uygulanmayacak. Öğrencilerin il ya da ilçe içinde sınıf bazlı yarışa girmesine ve kıyaslanmasına sebep olabilecek her türlü deneme sınavı uygulaması yasaklandı.

Geçtiğimiz yıl sonuna doğru ilk kez gündeme getirilen sınıflarda cep telefonu kullanımının yasaklanması bu yılda titizlikle sürdürülecek. Öğrencinin ders içerisindeki eğitim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek cep telefonu kullanımı yasaklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl öğrencilere ücretsiz olarak ders kitabı ve kaynak kitap desteği sağlıyor. Bu desteğin dışında reklam ya da tanıtım faaliyeti amacıyla kaynak kitap satışı yapmaya çalışmak öğrenciyi ve veliyi bu sebeple maddi külfet altında bırakmakta yasaklandı.

Geçtiğimiz dönem sonunda öğretmene şiddet olaylarının yaşandığı günlerde alınan randevu sistemi ile velinin öğretmen ile iletişime geçmesi kararı bu yılda devam edecek. Hatta daha katı şekilde uygulanacak. Randevusuz şekilde okula girişler yasaklandı.

Okula kayıt sırasında kayıt parası veya farklı bir isimle ücret almaya çalışıldığında konu valiliklere iletilecek ve gerekli işlemler yapılacak. Okulların kayıt parası alması yasaklandı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez uygulanmıştı. Bu yılda uygulanmaya devam edecek. İlkokullarda sınav uygulaması tamamen kalktı. İlkokullarda yazılı sınav yapmak yasaklandı.

İlkokul 1. sınıf öğrenci velilerinin en büyük problemiydi. Her yıl belirli öğretmenlere olan talebin veliden geldiği ve velinin istediği öğretmeni tercih edebildiği dönem sona eriyor. Artık öğretmen veya şube seçimi yapılamayacak. Kura yolu ile bakanlık otomatik olarak belirleyecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.