TÜED Başkanı Ergün'den en düşük emekli maaşına tepki: ''Emekli harçlık istemiyor''

TÜED Başkanı Ergün'den en düşük emekli maaşına tepki: ''Emekli harçlık istemiyor''
Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ''Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor'' diye tepki gösterdi. Peki sonuç değişecek mi, emekli maaşı tekrar düzenlenecek mi?

TÜED Başkanı Kazım Ergün'den 12.500 TL olan emekli maaşına tepki geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında tepkilerini dile getiren Ergün emeklinin yanında oldu.

Yasa teklifinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini savunan Başkan Ergün, emeklilerin hakkını alması gerektiğini vurguladı.

Yazar Erdoğan Süzer haberine göre sahadan geldiğini ve her yeri karış karış gezdiğini dile getiren Ergün şu ifadeleri kullandı:

''“Ben bunları size anlatmakla sorumlu bir kişiyim. Bakın, eğer emeklilerin hakkı verilemediği takdirde, bunun psikolojik, sosyal ve sağlık boyutları olacak, ülkemize çok daha büyük masraflar çıkaracak. Sağlıklı beslenemeyen bir toplum hastalığa davetiye çıkarır. Sizlerden istirhamım, sizler bizim evlatlarımızsınız, hastanelere gidin, gezin; bakın, aklınızın alamayacağı kadar hasta sayısıyla dolu. Niye? Çünkü sağlıklı beslenemiyorlar” dedi.

En düşük emekli maaşı değişecek mi?

Bu açıklamaların ardından hükümet ve meclisten henüz bir açıklama gelmedi. İtirazların ve önerilerin artması durumunda en düşük emekli maaşında tekrar düzenlemeye gidilebileceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.