MEB halk eğitim merkezi kurs ve ek ders ücretiyle ilgili açıklama yaptı

MEB halk eğitim merkezi kurs ve ek ders ücretiyle ilgili açıklama yaptı
Milli Eğitim Bakanlığı halk eğitim merkezlerindeki kurs ve ek ders ücretlerine ilişkin resmi yazı yayımladı. Şartlar ve detaylar belli oldu.

Halk Eğitim Merkezi kurs düzenlemelerinin başlamasına az bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Kurs, ders ücreti ve ücretlendirmelere ilişkin resmi yazı paylaştı.

7 Ağustos 2024'te paylaşılan genelgeye göre halk eğitim merkezinde açılan kurslarda ders ücreti karşılığında görev yapacak eğiticiler belirli düzenlemelere tabi olacak. Kadrolu öğretmenler ve usta öğreticiler bu düzenlemenin dışında tutulacak.

Yeni düzenlemeyle ders ücreti karşılığında görev alacak eğitmenler Cumhurbaşkanlığı yıllık saat vizesiyle sınırlı olacak. Bununla birlikte görevlendirmenin ödeneği aşacak şekilde yapılmaması kararı da alındı. Dolayısıyla yeterli ödeneğin olmaması durumunda harcama yapılamayacağına ilişkin ifadeler kullanıldı.

Kadrolu öğretmen tarafından açılan kursların yanı sıra hükümlülere yönelik kurslar, eğitici giderlerinin kurumlar tarafından ödendiği kurslar düzenlemeden muaf olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum