Emekliler yarından itibaren o hizmetten ücretsiz faydalanabilecek

Emekliler yarından itibaren o hizmetten ücretsiz faydalanabilecek
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak bu tutar yine de açlık sınırının altın kaldı. Belediyelerden emeklilere yönelik sosyal hizmetler devam ederken bir hizmetin daha ücretsiz olacağı ve yarın itibariyle başlayacağı açıklandı.

Emekli temmuz zammının ardından artırılan tutar yine de açlık seviyesinin altında kaldı.

Cumhurbaşkanı ve belediye üyeleri tarafından emeklilere yönelik destek paketleri açıklanıyor. Özellikle seçimlerde hizmetlerinden bahseden belediyeler yavaş yavaş sözünü tutuyor.

2024 yılında planlanan sosyal yardımlar araştırılmaya başlanırken bir açıklama Aksaray Belediyesi Başkanı Evren Dinçer'den geldi. Dinçer daha önce duyurmuş olduğu emeklilere özel ücretsiz kuaför hizmetinin yarın itibariyle başlayacağını belirtti.

Belediyenin dinlenme evi bahçesinde bulunan kuaför salonu emeklilerin bakım ihtiyaçlarını karşılayacak.

Hafta içi hergün sabah 8'de açılacak olan kuaför salonu gün boyunca açık kalacak. Şayet talep çok artarsa cumartesi günleri de hizmet vermeye devam edecek.

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan bu yenilik daha önce mobil kuaför hizmeti olarak çalışıyordu. Evden çıkamayan emeklilerin yanı sıra engelli bireylere ve sağlık sorunu yaşayan kişileri de kapsıyordu.

Başkan Dinçer kapsam alanı büyüyen ücretsiz kuaför hizmetinin tüm kent sakinlerine sunulacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.