Personel yemek ücreti 335 TL'ye yükseltildi

Personel yemek ücreti 335 TL'ye yükseltildi
Akbank çalışanlarına yönelik desteklerini artırarak yemek ücretlerini yeniden düzenledi ve 335 TL'ye çıkardı. Bankalar yükselen enflasyonun etkilerini hafifletmek için personel maaş ve yan haklarını gözden geçirerek ikinci kez artış yapmak zorunda kaldı.

Bankalar yüksek enflasyon nedeniyle personel yemek ücretlerini ikinci kez artırma kararı aldı. Geçen ay Garanti Bankası'nın yemek ücretini 260 TL'den 320 TL'ye çıkarmasının ardından bugün Akbank da aynı yolu izleyerek çalışanlarının günlük yemek ücretini 260 TL'den 335 TL'ye yükseltti.

Yeni yemek ücretleri ne zaman geçerli olmaya başlayacak?

Akbank'ın yeni yemek ücreti 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve bu artış 1 Ocak 2024'te yapılan güncellemenin ardından %288 oranında bir zam anlamına geliyor. Bu adımlar bankaların çalışanlarını enflasyona karşı koruma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Öğretmen MEB / YEMEK ÜCRETLERİ ÖZEL HABERİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.