Emekliye ek zam göründü! Uzmanından olası senaryo ile şaşırtan rakamlar…

Emekliye ek zam göründü! Uzmanından olası senaryo ile şaşırtan rakamlar…
Milyonlarca emekli bu habere kilitlendi. Ek zam ile birlikte en düşük 10.000 TL olan emekli maaşında nasıl bir iyileştirme yaşanacak? Meclisin en düşük emekli maaşı için toplanması beklenen bu günlerde işte kulisten sızan o iddialar

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberde! Ek zam düzenlemesi kapsamında 10.000 TL olan bir emekli maaşının hatırı sayılır bir seviyede yükselmesi bekleniyor. 6 aylık enflasyon verisi ardından SSK ve Bağ-kur emeklisi için zam oranı %24,73'e ulaştı. Fakat gözden kaçan bir detay vardı.

Kök aylığı 8.000 TL altında olanlar için emekli maaşına zam gelmiş olmasına rağmen 10.000 TL olarak kabul edilen en düşük emekli maaşının da altında kaldı. Kök aylıktaki bu farkı üzerinde yeniden bir inceleme yapılması ve yapılacak toplantı neticesinde sağlıklı bir karar alınması bekleniyor.

Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde bir çalışma yapılması planlanıyor. Ak Parti grup başkanı Abdullah Güler henüz çalışmaların tamamlanmadığını, hafta başında konunun netleşebileceğini eğer netleşirse son dakika açıklaması ile gündeme getirileceğini ifade ediyor.

Peki en düşük emekli maaşı tüm bu olasılıkların gölgesinde ne kadar olabilir?

Şu an için bakıldığında en düşük emekli aylığının 12.000 TL olması bekleniyor. Kök aylığı 7.000 TL olan bir kişi için 12.000 TL alması makul gözüküyor. Ancak son sözü yine Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER