2024 üniversitelerin mazeretli kayıt başvuru ekranı o gün açılıyor!

2024 üniversitelerin mazeretli kayıt başvuru ekranı o gün açılıyor!
 Yazar / Öğretmen MEB
Üniversite kayıt işlemleri online platform üzerinden tamamlandı. Geriye yüz yüze kayıt aşaması kaldı. Bugün sona ermesi beklenen kayıtların ardından mazeretli kayıt başvuruları alınmaya başlanacak. Peki ne zaman?

YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda üniversite kayıt süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bugün sona erecek olan kayıt başvurularının ardından mazeretli kayıt başvurusu dönemi başlayacak.

Herhangi bir sebeple örgün eğitim kurumlarına başvuruda gecikenler mazeretli kayıt başvurusu tarihinde işlemlerini tamamlayabilecek. Bunun için araştırılan mazeretli kayıt başvuru tarihleri de belli oldu.

Yapılan açıklamaya göre 26 Ağustos Pazartesi günü ile 2 Eylül Pazartesi günü arasında işlemler yapılabilecek. Ancak 2 Eylül'den sonra başvuru yapmak isteyenler için ek bir kayıt ekranı açılmayacak.

Üniversitelerin yüz yüze kayıt işlemleri 23 Ağustos tarihinde sona erecek. Ardından mazeretli kayıt dönemi 26 Ağustos tarihinde başlayacak. Yükseköğretim programlarına yerleşme işlemi tamamlandıktan hemen sonra boşta kalan kontenjanlar ilan edilecek ve ek yerleştirme dönemi başlamış olacak.

Üniversite kayıt tarihlerini kaçıran öğrenciler öncelikle yerleştiği üniversitenin rektörlüğüne başvuracak. Bu durumu bir dilekçe ile aktaracak. Eğer mazereti rektörlük tarafından kabul edilirse 26 Ağustos tarihi itibariyle başvuru yapabilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:TGRT HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.