2024 öğretmen il dışı atamasında 3 yıl şartı onlar için aranmayacak!

2024 öğretmen il dışı atamasında 3 yıl şartı onlar için aranmayacak!
3 Haziran tarihinde başlayacak il dışı atama tercihleri için başvuru kılavuzu paylaşıldı. İller arası yer değiştirme duyurusunda yer verilen 3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı işte o haller

2024 yılı isteğe bağlı il dışı tayin başvurusunda bulunacakların yenilenen şartlara dikkate alması öneriliyor. kadrolu öğretmenlerin başvurabildiği il dışı atama takviminde kritik bir detayda yer alıyor. İl dışı atama başvurusunda 3 yıllık çalışma süresi hesaba katılıyor. Ancak bazı durumlarda bu çalışma süresi aranmıyor.

3 yıllık çalışma süresinin aranmayacağı işte o haller

  • Öğretmenin bulunduğu eğitim kurumunda norm kadro fazlası olması

  • Öğretmenin görev yaptığı ilde alanlarında atanabilecekleri bir norm kadro bulunmaması

  • Doğrudan bakanlığa bağlı taşra teşkilatı kapsamında bulunan eğitim kurumlarında görev yapmış olması

İl Dışı Atamada O Güne Dikkat!

İkinci görev kapsamında olup yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek isteyenler için de 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmayacak. Adaylar bu şartı gözetmeksizin yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. 3 yıl şartının aranmayacağı o adaylar 12 il listesi içerisinden herhangi bir il tercih edebilecek.

31 Aralık tarihi itibariyle bulunduğu ilde 3 yıllık çalışma süresini tamamlamayanlar listede yer verilen 12 ille sınırlı olmak üzere yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum