2024-KPSS sınav sonuçları öğretmen adayları için kaç yıl geçerli sayılacak?

2024-KPSS sınav sonuçları öğretmen adayları için kaç yıl geçerli sayılacak?
KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kala öğretmen adayları şimdi bu sorunun cevabını araştırıyorlar. Peki KPSS sınav sonuçları öğretmen adayları için kaç yıl geçerli olacak? Şimdi detaylar...

KPSS sınav sonuçları aday öğretmenler için kaç yıl geçerliliğini koruyacak?

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi sınavları 14-21 Temmuz tarihleri arasında yapıldı ve ÖABT sınavı ise 4 Ağustos'ta yapılacak.

Sonuçlar için heyecanla bekleyen adaylar ÖSYM'nin takvimine göre sonuçların 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacağını öğrendi. 2024-KPSS sınav sonuçları iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için bu süre bir yıl ile sınırlı kalacak.

Sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve mobil uygulamalar üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile erişilebilir olacak fiziksel sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sonuç bilgilerinde adayların doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanları yer alacak ve bu bilgiler internet üzerinden yapılan duyuruyla resmi olarak tebliğ edilmiş sayılacak.

ÖSYM adayların kimlik bilgilerindeki değişikliklerin sınav sonuçlarını etkilemeyeceğini ve doğrulama amacıyla Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi'ni hizmete sunduğunu belirtti.

Öğretmen MEB / ÖZEL HABER