2024 KPSS branşa göre sınava katılan öğretmen sayısı ve BESYO detayı!

2024 KPSS branşa göre sınava katılan öğretmen sayısı ve BESYO detayı!
 Yazar / Öğretmen MEB
2024 KPSS sınav sonuçları açıklandı. Ardından resmi veriler paylaşıldı. Sınava katılan öğretmen adaylarının katılım sayısındaki fazlalık dikkatlerden kaçmadı

Branş bazlı olarak sınava katılan öğretmenlerin katılım yüksekliğine göre ilk sıradaki başvuru rekoru DİKAP bölümüne ait oldu. Fizik Bölümü ise en düşük katılım sayısına sahip bölüm olarak listeye yerleşti.

Dikkat çeken bir başka detay BESYO bölümünün sosyal bilgiler ve tarih gibi branşlarla hemen hemen aynı oranda katılımcıya sahip olmasıydı. Son yıllarda BESYO'ya talebin çok fazla arttığı fark edilebiliyor.

Özellikle BESYO’yu tercih edenlerin buradan sonuç alamadıklarında polisliğe yöneldikleri de biliniyor. Biraz da Okul Öncesi öğretmenliğine bakalım. Okul Öncesi öğretmenliğinde sayı 60.000'lere kadar yükseldi. Bu durum özellikle Çocuk Gelişimi lisans mezunlarının formasyon alması ve ÖABT şansı elde etmesi ile de doğru orantılı olarak yorumlanabilir.

Ayrıca DGS sınavı ile de geçiş imkanı bulunuyor. Bu durum rakip sayısını artırsa da son yıllarda bir artış olduğu da gözlerden kaçmıyor.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği için bu yıl oldukça az bir başvuru yapıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Öğretmen MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.