2024 DGS sınav giriş yeri sorgulama: Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

2024 DGS sınav giriş yeri sorgulama: Sınav giriş belgesi nasıl alınır?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman gerçekleşecek? Sınav giriş belgeleri nereden ve nasıl alınabilir? Sınav kaç dakika sürecek?

10-20 Mayıs tarihleri arasında kayıt işlemleri tamamlanan DGS sınavı için geri sayım başladı. Adaylar bu hafta sonu yani 30 Haziran 2024 tarihinde sınava girecekler.

ÖSYM geçtiğimiz günler içerisinde DGS sınavına girecek adaylar için sınav giriş belgelerini erişime açtı. 2024 Dikey Geçiş Sınavına girecek adaylar ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile DGS sınav giriş belgesini alabilir, sınav yerlerini öğrenebilirler.

135 dakika sürecek olan DGS sınavı 2 oturum şeklinde bu hafta pazar günü gerçekleşecek. Adaylar sınav sonuçlarını 14 Ağustos 2024 tarihinde yine ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden görüntüleyebilecekler.

2024 DGS sınav giriş belgesi için buraya tıklayabilirsiniz.

Öğretmen Meb / Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.