2024 BESYO parkur ve özel yetenek sınavı tarihleri belli oldu!

2024 BESYO parkur ve özel yetenek sınavı tarihleri belli oldu!
2024 YKS sınavı kapsamında spor bilimleri özel yetenek sınavı kılavuzu paylaşıldı. Özel yetenek sınavına katılmak isteyen adayların sınav tarihleri hakkında güncel bilgi haberimizde

2024-2025 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alan spor bölümleri için beklenen kılavuz paylaşıldı. BESYO parkur sınavı ile ilgili detaylar açığa çıktı. Öğrencilerin tercih işlemleri doğrultusunda istedikleri alana yerleşebilmeleri için özel yetenek sınavları uygulanacak.

ÖSYM konu ile ilgili yaptığı paylaşımda bu yıl için özel yetenek sınavının 20 Ağustos tarihinde başlayacağını duyurdu. Sınavlar 26 Ağustos tarihinde sona erecek. 2024 yılında fiziki yeterlilik testi özel yetenek sınavı kapsamında uygulanacak.

Ek Kontenjan için Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

Adaylar istedikleri merkezde sınava alınacak. Adaylara sınav sürecinde iki hak sunulacak ve en iyi yaptıkları derece sisteme aktarılacak. Kadın adaylar ve erkek adaylar ayrı ayrı değerlendirilecek.

Kayıt işlemleri tamamlandıktan hemen sonra boş kontenjanlar ÖSYM tarafından açıklanacak. İlk yerleştirmede boş kontenjan bulamayan adaylar ek yerleştirme kapsamında 80 TL ücret ödeyerek kayıt oluşturabilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.