2024-2025 Üniversite E-Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

2024-2025 Üniversite E-Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
2024-2025 eğitim öğretim yılı e-kayıt işlemleri nasıl yapılır? Üniversite sınavını kazananlar için online platform üzerinden başvuru yapma ekranı ne zaman aktif olacak? İşte detaylar

YKS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte başvurulabilecek kontenjan ve tercih kılavuzu paylaşıldı. Adayların uzman eşliğinde yaptıkları tercihlerin ardından istedikleri üniversitelere yerleşip yerleşmedikleri belli olacak.

Bu yıl 8-9 Haziran tarihinde düzenlenen ve başarılı şekilde tamamlanan YKS sınavının ardından rakamlar ortaya çıktı. 3 milyon 120 BİN adayın başvuruda bulunduğu sınav için üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 58.345 olarak ilan edildi.

Üniversite E-Kayıt Günleri Ne Zaman Başlayacak?

Başvuru kılavuzunda belirtilen bilgiye göre tercihler 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Tercih bölümü tamamlandıktan sonra herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19 ve 23 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak.

Elektronik kayıt işlemleri ise 19-21 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonraki süreçte boş kalan kontenjanlar ÖSYM'ye iletilecek ve ardından ek yerleştirme dönemi başlayacak.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.