2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi şube kapatma kararı

2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi şube kapatma kararı
 Yazar / Öğretmen MEB
Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılında İlkokul 1. sınıf ile Ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin kayıt işlemleri için yaptığı açıklamada şube kapatma kararına bakın nasıl değindi?

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. sınıf ve Ortaokul 5. sınıf kayıt işlemlerini bu yıl ilk kez online ortama taşıdı. Belirtilen kademelerde öğrenim görecek öğrenciler ile bu sınıflara nakil işlemi gerçekleşecek öğrencilerin İlkokul bünyesinde bulunanların şube ve sınıf öğretmenlerinin, Ortaokul kademesinde olanların ise şubelerinin E-okul üzerinden düzenlenmesine karar verildi.

Merkezi olarak tek bir birimden yürütülecek işlemler kapsamında kayıt işlemlerinin ardından öğrencilerin sınıf öğretmenleri ve şubeleri de kura yoluyla belirlenmiş olacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda özel bir hassasiyet gösteriyor.

Eğitim öğretim yılı içerisinde sınıf mevcudunda herhangi bir şekilde azalma olursa sınıf şubeleri kaynaklarının etkin kullanılması için farklı tedbirler de alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu tedbir kararları doğrultusunda örneğin; bazı sınıfların birleştirilmesi veya öğrencisi olmayan sınıfların şubelerinin kapatılması gibi bazı uygulamalarda yapılacak.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.