2024 EKPSS Branş Bazında Sıralama Nasıl Bakılır? EKPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2024 EKPSS Branş Bazında Sıralama Nasıl Bakılır? EKPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?
ÖSYM tarafından EKPSS branş bazında sıralama yapıldı. Adaylar kendileri ile aynı branşta sınava giren diğer adaylar arasındaki durumlarını öğrenebilecekler. EKPSS branş bazında sıralama nedir? Nasıl bakılır? EKPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

Nisan ayında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS sonrasında sonuçlar yayınlandı. Adaylar şimdi ÖSYM tarafından EKPSS tercih kılavuzunun yayımlanmasını bekliyor. Bu sırada ÖSYM, EKPSS branş bazında sıralama 2024 bilgilerini paylaştı.

EKPSS Branş Bazında Sıralama

EKPSS branş bazında sıralama 2024 yılında, geçerli bir belge olarak kullanılacak olmayıp, ÖSYM tarafından, sınava giren adayların kendilerini değerlendirebilmeleri amacı ile hazırlanmıştır.

Adaylar tarafından https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifreleri ile görüntülenebilir. Adaylar, söz konusu sıralamaya bilgilendirme amaçlı olarak bakabilir ve kendileri ile aynı branşta sınava giren diğer adaylar arasındaki başarı durumlarını bu şekilde öğrenebilirler.

EKPSS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

EKPSS tercihleri http://www.osym.gov.tr adresi üzerinden ÖSYM tarafından tercih kılavuzunun yayımlanmasının sonrasında başlayacak. Bu tarihin Haziran ayı içerisinde olması bekleniyor. Yerleştirme süreci, EKPSS'den alınan puanlar ve yapılan kura çekilişine göre gerçekleştirilecek.

Tercih sürecinin başlaması ile birlikte adaylar tercih işlemlerini https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.