2024-2025 Üniversite kayıtları başladı!

2024-2025 Üniversite kayıtları başladı!
 Yazar / Öğretmen MEB
Milyonlarca öğrenci uzun ve meşakkatli bir sınav maratonunun ardından artık kazandığı bölüme kayıt olma aşamasına geçti. YKS yerleştirme işlemleri doğrultusunda başvurular bugün itibariyle görüntülemeye açıldı.

19 Ağustos Pazartesi günü 81 ilde üniversitelerin elektronik kayıt ekranı aktif hale getirildi. Online kayıt süreci 21 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

YKS sınavının ardından tercih işlemleri ile herhangi bir bölüme yerleşmeye hak kazanan adayların üniversiteye gitmesine gerek kalmadan elektronik ortamda başvuru yapabilmesi mümkün.

2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversite kayıt işlemleri e-devlet platformu aracılığı ile veya e-kayıt uygulamasından yapılabilecek. Eğer üniversitenin kendi kayıt sistemi bulunuyorsa bu sistem üzerinden başvuru işlemi tamamlanacak.

Öğretmen Meb / Özel Haber

Kaynak:milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.