2024 MEB Usta öğretici başvuru şartları, gerekli belgeler

2024 MEB Usta öğretici başvuru şartları, gerekli belgeler
Halk Eğitim Merkezleri ücretli usta öğretici takvimini açıkladı. Ağustos ayında alınacak başvurular online olarak yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek, hangi belgeler gerekli olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı usta öğretici başvuruları başladı. Büyük bir kariyer kapısı olan istihdam sayesinde usta öğretici olmak mümkün olacak. Online olarak yapılan başvurularda sisteme evraklar yüklenmesi gerekiyor. Başvuru sonucu olumlu sonuçlanan adayların Halk Eğitim Merkezlerine giderek istenen belgeleri teslim etmesi gerekecek.

Ücretli usta öğretici başvuruları 31 Ağustos 2024'e kadar devam edecek. Halk Eğitim Merkezlerine göre istenen evraklar değişebilmekte. Ancak genel olarak şu belgeler sisteme yüklenmeli:

  • Eğitici niteliğe ait yeterlilik durum belgesi
  • Ek puan getirecek belge
  • SGK hizmet döküm belgesi
  • Görev yeri belgesi (resmi kurumlarda çalışanlar için)
  • Oryantasyon eğitim belgesi

23 Eylül 2024'te açılması beklenen kurslar birçok adayın usta öğretici olmasına imkan tanıyacak. Başvuru yapmak isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/meb-e-yaygin adresinden işlemlerini tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.