2024 MEB 20 BİN sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili yeni bir gelişme var mı?

2024 MEB 20 BİN sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili yeni bir gelişme var mı?
Temmuz ayının son günleri dolayısıyla araştırma derinleşti. Sözlü mülakata giren öğretmen adayları için yeni bir gelişme var mı? 2024 yılı öğretmen atamaları hangi tarihte kesinlik kazanacak? İşte ayrıntılar

MEB öğretmen ataması mülakat sonuçları sorgulama ekranı nasıl ulaşılır? Yüzlerce öğretmen adayının uzun süredir beklediği sonuçlar sonunda açıklanıyor. 1 Temmuz tarihinde başlayan sürecin nihayete ererek e-devlet sistemi üzerinden duyurulması bekleniyor. 20.000 sözleşmeli öğretmen alımı 1 Temmuz tarihinde başlamıştı.

Bakan Tekin tarafından yenilendiği duyurulan ve güncellenen mülakat sistemi doğrultusunda komisyon karşısında yüzlerce aday sözlü mülakata çağrıldı. Peki sonuçlar ne oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımı sonuçlarını öğrenmek isteyenler e-devlet üzerinden sorgulama yapabilir. Konuyla ilgili resmi açıklama yapılması beklenirken öğretmenlerin sözlü sınav sonucu sorgulama ekranını linke tıklayarak erişebilirsiniz.

Mülakat sonuçları açıklandıktan hemen sonra tercih dönemi başlayacak. 2024 öğretmen ataması tercih kılavuzunun paylaşılması ile beraber 2024-2025 eğitim öğretim yılına son 1 ay kala hangi öğretmen adayının hangi okula sözleşmeli olarak atandığı öğrenilebilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.