2024 LGS 1. nakil ek tercih sonuçları açıklanıyor! İşte MEB LGS nakil takvimi

2024 LGS 1. nakil ek tercih sonuçları açıklanıyor! İşte MEB LGS nakil takvimi
2024 LGS 1. nakil ek tercih sonuçları sonunda açıklanıyor. Yerleştiği liseden farklı bir liseye nakil başvurusunda bulunan öğrencilerin merak ettiği o soru yanıt buluyor.

22 Temmuz tarihinde başlayan LGS 1. nakil ek başvuru süreci 26 Temmuz tarihinde sona erdi. Gözler sonuç ekranına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili bir açıklamayı paylaştı.

LGS 1. nakil sonuçlarının 29 Temmuz Pazartesi günü bugün açıklanması bekleniyor. Nakil işlemleri bu yıl iki dönem halinde gerçekleştirilecek. Yerel yerleştirme ya da sınav kapsamında açıkta kalan kontenjanlara yerleştirme esasında işlemler için öğrencilerin talepte bulunması yetecek.

Her iki dönem için merkezi sınav puanı ile öğrencinin en fazla 3 tercih hakkı bulunuyor. 29 Temmuz tarihinde açıklanacak olan 1. nakil sonuçlarının ardından 2.nakil tercih başvuruları başlayacak.

MEB LGS İkinci Nakil Başvuru İşlemleri

İkinci nakil tercih başvuruları ne zaman başlıyor? 29 Temmuz Pazartesi günü 2. nakil tercih başvuruları alınacak. Başvurular 2 Ağustos tarihinde sona erecek. Başvuruların sonuçları ise 5 ağustos tarihinde ilan edilecek.

6 ve 14 Ağustos tarihlerinde boşta kalan kontenjanlar ile hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin yerleştirme ve nakil komisyonları başvuru işlemleri alınacak. Okul ve kurumların yatılılık başvuruları ise 19-23 Ağustos tarihleri arasında uygulanacak. Sonuçlar 26 Ağustos tarihinde ilan edilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.