2024 BİLSEM öğretmen atama sonuçları için gerim sayım başladı! Ne zaman açıklanacak?

2024 BİLSEM öğretmen atama sonuçları için gerim sayım başladı! Ne zaman açıklanacak?
Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmen sözlü sınav sonuçları MEB resmi websitesi üzerinden yayımlandı. Gözler tercih takvimine çevrildi.

BİLSEM başvurusu yapan öğretmen adayları için beklenen tarih geldi. 2024 BİLSEM sonuçları 24 Temmuz 2024 çarşamba günü belli olacak. Peki öğretmen adaylarının bu süreçte bilmesi gerekenler neler?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih ve atamalara ilişkin bilgilendirme duyurusu yayımlanmıştı. Tercih yapabilmek için sözlü sınav puanından en az 60 alma şartı vardı. Bu sınava katılmayanların ve sınav kurallarına aykırı davrananların başvuruları geçersiz sayılacak.

Öğretmen adayları tarafından merak edilen konular arasında boş kontenjanlar vardı. MEB bu konuya da açıklık getirdi. Öğretmen adayının puanı 40 ve üzerindeyse görev yaptığı ilin bilim ve sanat merkezlerindeki boş kontenjanı tercih edebileceği de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Sonuçları öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığının resmi adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.