2024-2025 Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

2024-2025 Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?
 Yazar / Öğretmen MEB
Milli Eğitime bağlı devlet okullarında ücretli öğretmen olarak görev almak isteyenler Ağustos ayı itibariyle başvurularını yapmaya başladı. Peki sonuçlar hangi gün açıklanacak? İşte ayrıntılar

2024-2025 eğitim öğretim yılına başlamasına kısa bir zaman kaldı. Bu sebeple araştırmalar başladı. Ücretli öğretmenlik başvuruları sonuçları hangi gün belli olacak? Sonuçları nereden sorgulanacak?

1 Ağustos tarihinde başlayan ücretli öğretmenlik başvuruları her ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışma neticesinde yürütülüyor. Ağustos ayında başlayan başvurular 5 Eylül tarihine kadar yapılmaya devam edecek. Bazı illerde henüz ücretli öğretmen başvuru ekranı aktif hale gelmedi. Ağustos ayı sonu itibariyle hemen hemen tüm illerde başvuru ekranının açılması bekleniyor.

Bakanlık ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları için henüz net bir açıklama yapmadı. Sonuçların nasıl bilgilendirileceği konusunda sorgulama yapanlar il ve ilçe müdürlüklerinin online sayfası üzerinden inceleme yapabilir.

Bazı okullar kendi resmi internet sitesi üzerinden ücretli öğretmenlik başvuru ekranını aktif hale getiriyor. Böyle bir durumda başvuru ekranı üzerinden sorgulama yapılabilir. Ücretli öğretmenlik başvurusu e-devlet platformu üzerinden yapılmışsa aynı sayfa üzerinden sorgulama yapılabilir.

Bunun için turkiye.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlik başvurusu sayfasına geçiş yapılarak ilgili ekranın doğru bilgilerle doldurulması gerekir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:NTV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.