2024 yılı öğretmen mazerete bağlı Eş Durumu Tayini! Başvurular hangi gün alınacak?

2024 yılı öğretmen mazerete bağlı Eş Durumu Tayini! Başvurular hangi gün alınacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan atama takvimine göre il içi ve il dışı tayin süreci tamamlandı. Sırada öğretmenlerin eş durumu tayin dönemi yer alıyor. 2024 yılı için eş durumu tayini başvuruları ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren öğretmenler eş durumu tayini ile farklı bir ile atanabilecek. Bunun için 3 yıllık hizmet süresinin tamamlanmış olması yetecek. Öğretmenlerin eş durumu tayini ne zaman olacak?

Öğretmenlerin yer değişikliği takvimini paylaşan Milli Eğitim Bakanlığı il içi isteğe bağlı yer değişikliği işlemlerini 13-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdi. İller arası isteğe bağlı yer değişikliği ise 3 ve 7 Haziran tarihleri arasında tamamlandı. Sırada öğretmenlerin mazerete bağlı olarak eş durumu tayin dönemi var.

Bakanlıklar tarafından paylaşılan bilgiye göre 2024 yılı eş durumu tayin başvuruları 1 ve 16 Ağustos tarihleri arasında uygulanacak. Şartları karşılayan hak sahipleri mazerete bağlı yer değişikliği duyurusu yapıldığı anda başvurusunu iletilebilecek.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.