2024 Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

2024 Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak?
Uzun süredir bekleniyordu. Engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 20.000 sözleşmeli öğretmen atamasının gündemde olduğu bir dönemde engelli öğretmen adaylarını neler bekliyor?

Bakan Tekin katıldığı bir canlı yayın sırasında sözlü sınav süreci devam eden 20.000 sözleşmeli öğretmen atama takvimi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu.1 Temmuz itibariyle başlayan sözlü sınav süreci tamamladıktan sonra yeni bir dönem başlayacak. 657 sayılı kanun kapsamında önce güvenlik soruşturması ardından arşiv araştırması yapılacak.

Bakan Tekin “Bu sürecin hızlandırılması için teklifte bulunacağız” diyerek süreç bittiği andan itibaren atamaların gerçekleştirileceğini ve bu sürecin yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesini arzu ettiğini ifade etti.

Peki Engelli Öğretmenlerin Ataması için Ne Söyledi?

Bakan Tekin o konuşmada engelli öğretmen ataması takvimine yönelik belirsizliğini korudu. Bu sürecin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü yeniden söyleyerek “Bize bu anlamda bir rakam verilecek. Süreç tamamlandığında engelli arkadaşlarımızla ilgili atama sürecini duyuracağız. Şu anda oradan sayı beklemek zorundayız” dedi

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.