2023 KPSS İle Atama Bekleyen Öğretmenlerin Şanssızlığı

2023 KPSS İle Atama Bekleyen Öğretmenlerin Şanssızlığı
 Yazar / Öğretmen MEB
2023 KPSS'ye giren ve atama bekleyen öğretmenler, sınavın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala atama bekliyorlar.

2023 KPSS'nin üzerinden 1 yıldan fazla süre geçti. Bu KPSS oturumuna giren öğretmenler için 20 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklandı. Seçimler sebebiyle yüksek sayıda atama beklenirken, sayının düşük olması hayal kırıklığı yaşattı.

20 bin atama takvimi çok uzun bir zaman dilimine yayıldığı için mülakatlar yeni bitti. Buna ek olarak mülakat sonuçları da açıklanmadı. Danıştay'da açılan davalar sebep gösterilerek mülakat sonuçlarının bir süre daha açıklanmayacağı belirtildi.

Özetle 2023 KPSS'ye girip atanmaya çalışan öğretmenler çok şanssız. Atama sayısının düşüklüğü, tartışmalı mülakat süreci, takvimin uzaması, mülakat sonuçlarının açıklanmaması ve göreve başlamaların eylül ayına yetişmeyecek olması sebebiyle 2023 KPSS ile atama bekleyen öğretmenler şanssız bir süreç yaşamakta.

Mülakat sonuçları açıklandığı takdirde, 20 bin atamanın hangi okullara yapılacağı belli olacak. Okul/kurum bazlı tercihler sonrasında ise atama sonuçları açıklanacak.

Öğretmen MEB / Özel Haber

Kaynak:Öğretmen MEB

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.