2024 yılında atama bekleyen öğretmenlerin şanssızlığı

2024 yılında atama bekleyen öğretmenlerin şanssızlığı
2024-2025 eğitim öğretim yılında göreve başlaması planlanan 20.000 öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı atama sürecini başlatmıştı. Peki söz konusu öğretmenlerin şanssız olduğu durum nedir?

20.000 öğretmen ataması için Milli Eğitim Bakanlığı branş ve kontenjanların yayınlanmasının hemen ardından atama işlemleri için harekete geçmişti.

Ancak hiçbir atama döneminde gerçekleşmeyen bir olay bu atama döneminde gerçekleşmeyen bir olay bu atama döneminde gerçekleşti.

2024 2025 eğitim öğretim yılında göreve başlaması planlanan 20.000 öğretmen ataması için sendikaların açmış oldukları dava neticesinde Danıştay atama işlemlerini durdurdu.

Söz konusu atamalarda sendikaların itiraz ettikleri nokta ise mülakat uygulamasıydı. İlgili mülakat uygulaması sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapacak olan öğretmenler atama tercih başvurularını yapamıyorlar.

Öğretmenlerin tercih başvurularını yapabilmeleri için gerekli olan süreç ise Danıştay'ın vereceği kararın ardından belli olacak.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

Kaynak:Öğretmen Meb

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.