2024 Temmuz zammı: Uzman öğretmen maaşı ne kadar oldu?

2024 Temmuz zammı: Uzman öğretmen maaşı ne kadar oldu?
3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK Haziran ayı enflasyon verisi uzman öğretmen maaşlarını ortaya çıkardı. Temmuz ayı itibariyle 6 aylık dönemde uzman öğretmenin alacağı maaş ne kadar oldu?

Öğretmen maaşları zamlandı. TÜİK tarafından paylaşılan 6 aylık enflasyon verisi doğrultusunda yeni maaş tablosu şekillendi. Memurun enflasyon farkı %19,31 oldu. Doğal olarak öğretmen maaşları da yeniden artış gösterdi. Düz memur, polis, vaiz, doktor gibi pek çok mesleğin listede yer aldığı o tabloda öğretmenler ne kadar ödeme alacak?

Öğretmenlerin maaşlarında yaşanan artış doğrultusunda net bir rakam vermek mümkün değil. Bunun sebebi öğretmenin eğitim düzeyi, deneyimlediği yıl sayısı, çalıştığı coğrafi bölge ve okulun türü dahi maaşlar da farklılığa sebep olabiliyor.

Öte yandan öğretmen sendikası toplu sözleşme kararı ile de maaşlarda belirgin bir değişiklik oluşabiliyor. 2024 yılında Temmuz ayı zammı ile beraber öğretmenin maaşı ne kadar oldu?

Memur ve memur emeklisi için fark %19,31 oldu. Bu hesaplamaya göre 1/4 öğretmen maaşı 39.781 TL iken 47.462 TL oldu. Uzman öğretmen maaşı ise 44.085 TL'den 52.595 TL oldu.

NOT: Bu rakamlar sosyal medyada paylaşılan ortalama rakamlardır. Öğretmenin evli olup olmadığı veya bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu olup olmadığı ve belirtilen rakamlarda farklılıklar oluşturabilir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.