Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı gerçekleştirildi

Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı gerçekleştirildi
Kamu görevlilerinin 2024-2025 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, hizmet kollarının tekliflerinin ön müzakereleriyle devam ediyor.

Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolu tekliflerinin müzakeresiyle ilgili komisyon toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genel Başkan Yardımcıları Mesut Öner, Abdülaziz Aydın, Muammer Karaman, Ali Deniz, Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Hukuk Müşaviri Harun Kale ve Kamu İşveren Heyeti temsilcilerinin katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın da görüşmelere iştirak ederek, toplu sözleşme sürecinin kamu görevlilerinin sorunlarını çözüme kavuşturacak, kazanımlarını artıracak bir sonuçla tamamlanması temennisinde bulundu.

Tekliflerinin makul ve karşılanabilir olduğunu ifade eden Yalçın, kamu görevlilerinin geçim derdinin arttığını vurguladı. Yalçın, “Kira artışları başta olmak üzere, market sepetine yansıyan enflasyon, emtia fiyatlarında yaşanan artış, maaş ve ücretlerin büyük bir bölümünü kapsamakta ve geçim derdini büyütmektedir” dedi.

Toplu sözleşme masasının eksikliklerin ve eşitsizliklerin giderilmesi, emeğin hakkının verilmesi için en etkili mekanizma olduğunu kaydeden Yalçın, eşitsizliklerin ve çarpık uygulamaların 7. Dönem Toplu Sözleşme masasında giderilmesi gerektiğini, bunun olması için emek sarf edeceklerini söyledi.

“Masanın dışında gelişen beklenmedik durumların faturası kamu görevlilerine kesilmemelidir” diyen Yalçın, kayıpları en aza indirmek için 2024 yılında maaş/ücret artışlarının üçer aylık dönemlerle yansıtılmasını teklif ettiklerini sözlerine ekledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ise, açılış toplantısında kamu görevlilerine yönelik ortaya konulan olumlu bakış açısının toplu sözleşme sürecinin geneline yayılması dileğinde bulundu.

Sendika olarak hak kayıplarını, haksızlıkları, adaletsizlikleri, mağduriyetleri giderecek teklifleri toplu sözleşme masasına taşıdıklarını söyleyen Yavuz, “Sorunların çözümüne katkıda bulunma konusunda Kamu İşveren Heyeti’nden/hükûmetten irade bekliyoruz. Üyelerimizin, eğitim çalışanlarının taleplerinden oluşan tekliflerimizin kabul edilmesi, sorunlara çözüm bulunması, mağduriyetlerin giderilmesi, haksızlıkların ortadan kaldırılması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışacak, emek harcayacak, mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından maddelerin görüşülmesine geçildi. Hizmet kolu komisyon toplantısında oluşturulan raporda yer alan maddeler önümüzdeki günlerde müzakere edilecek ve teklifler gerekçeleriyle birlikte Kamu İşveren Heyeti’ne iletilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir