YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

YKS tercihleri ne zaman yapılacak?
Üç milyonu aşkın adayın girdiği üniversite sınavının sonuçları beklenirken, öğrenciler aynı zamanda YKS tercihleri için hazırlıklarını sürdürüyor. ÖSYM, henüz YKS tercih kılavuzunu yayınlamadı ve tercih tarihleri hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, önceki yıllara dayanarak, sonuçların duyurulmasının ardından tercihlerin bir hafta içinde başlaması bekleniyor.

Üç milyonu aşkın adayın katıldığı YKS'nin sonuçları beklenirken, öğrenciler üniversite tercihleri için hazırlık yapıyor. ÖSYM, YKS tercih kılavuzunu henüz yayınlamadı ve tercih tarihleri hakkında resmi bir bilgi paylaşmadı. Ancak, önceki yıllara dayanarak, sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerin ertesi hafta başlaması bekleniyor.

Geçen yıl sonuçlar 20 Temmuz'da açıklanmış ve tercihler 27 Temmuz'da başlamıştı. Adaylar, tercihler için ÖSYM'nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle başvuru yapabilecek. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.