YKS tercih sahtekarları öğrencilerin geleceklerine zarar veriyor

YKS tercih sahtekarları öğrencilerin geleceklerine zarar veriyor
25 Temmuz tarihinde başlayacak olan YKS tercihleri sebebiyle fırsatçılar öğrencileri dolandırmak için devreye girdi.

25 Temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında YKS kapsamında tercih işlemleri yapılacaktır. Yapılacak olan söz konusu tercihler neticesinde öğrenciler yükseköğretim kurumlarına yerleştirileceklerdir.

Ancak internette kendilerini tercih danışmanı olarak nitelendiren eğitimci olmayan kişiler belirli ücretler karşılığında öğrencilere tercih danışmanı olarak yardımcı olacaklarını ifade etmektedir. Ancak bu kişilerin tavsiyelerine öğrencilerin uyumaları durumunda söz konusu öğrenciler ya herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyecekler ya da yanlış tercihler yaparak mağdur olacaklardır.

Yükseköğretim kurulu söz konusu tercih işlemleri için Yök Atlas isimli projeyi devreye sokmuştur. Söz konusu Yök Atlas isimli internet sitesi vasıtasıyla öğrenciler ön lisans ve lisans programları hakkında daha detaylı bilgi alarak tercihlerini yapabilirler.

Öğretmen Meb/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.