Yatay geçiş yapanların yurt başvuru tarihleri belli oldu!

Yatay geçiş yapanların yurt başvuru tarihleri belli oldu!
Yatay geçiş başvurusunda bulunan ve onay alan bir öğrenci için yurt başvuru ekranı yeniden açılacak. Peki ne zaman?

Bu yıl içinde yatay geçiş başvurusunda bulunanlar, başvuru işlemleri olumlu sonuçlananlar ve yatay geçiş işlemi gerçekleşenler için yeniden yurt başvuru ekranı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar

Öğrenciler için heyecanlı bekleyiş başladı. Bakanlık tarafından paylaşılacak resmi rakamlar beklenirken üniversite öğrencilerinin yaşayacağı mağduriyet yeniden gündeme getirildi. Geçtiğimiz yılda bir benzeri yaşanmıştı. Okullar daha erken açılıyor ancak yurt başvuruları daha geç başlıyor. Bu durumda öğrencinin yatay geçiş ile gittiği bir üniversitede barınma sorununu kendi kendine halletmesi gerekiyor.

YATAY GEÇİŞTE "MİSAFİR ÖĞRENCİ" DETAYI!

KYK yurt başvuru ekranı Ağustos ayında kapandı. 81 ilden yapılan başvuruların sonuçlanması bekleniyor. Eylül ayı sonu ve Ekim ayı başı gibi KYK başvuruları alınarak birkaç gün içerisinde sonuçlar ilan edilecek. Peki bu süreçte yatay geçiş ile farklı bir ile gitmiş olan bir öğrenci ne yapabilir?

Öğrencilerin mağdur olmalarını önlemek için farklı yöntemler bulunuyor. KYK yurtlarında misafir öğrenci girişi adı verilen bir sistem bulunuyor. Yatay geçiş ile farklı bir ile giden bir öğrenci KYK yurdunda misafir olarak kalma talebinde bulunabilir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.